In Memoriam
Bink
 
(15-01-2007 - 23-07-2018)
“Je hebt het goed gedaan, alleen een paar jaar te vroeg…”

I think the hardest part of losing a dog you love  
isn’t having to say goodbye… 
 
it’s the way your entire life changes without them  
and the emptiness that’s left  in your heart when they go.

“When i needed a hand,
I found your paw.”

Anna's-Mate is van jongs af aan verbonden is geweest aan onze kennel Handlers-Mate. Hij is tijdens veel logeerpartijen over en weer veel opgetrokken met Dazzle, Gwen en Jake. Bink had zijn genen uit een verbintenis tussen show- en werklijnen. De showlijn-genen waren het duidelijkst in zijn prachtige verschijning en als compensatie waren in zijn koppie de werkeigenschappen sterk aanwezig. Tijdens het logeren mocht hij ook schapendrijven en hij had daar veel plezier in. Hij is meer dan 11 jaar de soul-mate van Anna-Marie geweest in voor en tegenspoed. Hij heeft haar veel plezier, liefde en steun gegeven en was haar begeleider bij talloze ritjes naar onze roedel voor de verzorging daarvan. Daarom heeft hij een permanent plaatsje op deze Handlers-Mate pagina. 
Gwenneth (Gwenn)
 
(01-09-2003 - 02-03-2018)
Today you did the bravest thing, 
today you set me free. 
Thank you for showing me
the ultimate dignity.  
I'm sorry that my leaving  
has broken your kind heart. 
But we knew this day would come,  
the day we had to part.  
Don't think I did not hear  
every last word you said.  
Don't think I did not feel, 
your trembling hand touch my head.  
Today you did the bravest thing,  
today you set me free.  
Thank you for a wonderful life, 
thank you for loving me.

"That'll do"
Gwenneth was een echte praktijkhond.  Deze dame had bijzonder snelle reflexen en voelde zich het best op haar gemak bij zoveel mogelijk schapen en zo min mogelijk mensen. Ze was echt een kei als het op praktijkwerk aankwam maar had moeite met de spannende omstandigheden op het wedstrijdveld. Zij heeft mij als onze eerste Border Collie uit werklijnen het meest geleerd over werken met schapen. Ze was dapper en heeft nooit een stap opzij gedaan voor welk schaap dan ook. Ze was hard voor zichzelf en in haar werk maar zacht voor de roedel en de mensen die ze vertrouwde. Bovenstaande foto is gemaakt toen zij op 14 jarige leeftijd klaar was met nog een rondje schapendrijven. Wat een energie. We gaan haar missen. 
Dazzle (Hare Majesteit)
 
(28-09-2002 - 05-12-2016)
Dazzle was een mooie Border Collie teef(zwart/wit).  Naast dat ze een mooie verschijning is had ze een heerlijk rustig en eerlijk karakter. Ondanks het feit dat zij niet uit werklijnen kwam heeft ze heel veel lol gehad in haar hobby, het werken met de schapen. In 2005 won zij de eerste Dutch National Nursery. In 2008 kreeg zij met onderstaande foto een plekje op de ISDS kalender. Ze had een vrolijke en ongedwonge manier van werken. Met haar hebben we geweldige tijd gehad in onze tijd als vrijwillige herders op de Loenermarkt. 14 jaar lang is ze een zachte leider geweest van onze roedel. De keren dat ze op moest treden waren op 1 hand te tellen maar geen van de andere honden probeerde haar gezag te bestrijden. Wij hebben aan haar een fantastische huisgenoot gehad die wij nooit zullen vergeten.
Shep
Shep was onze eerste hond. Hij werd geboren op 1 januari 1987 en is overleden op 23 september 2002. Toen zijn sterke gestel hem definitief in de steek liet hebben wij voor hem de beslissing genomen dat het genoeg was. Zijn grote passie was de frisbee. Hij was een betrouwbare waakzame huisgenoot en een goede gezel tijdens lange wandelingen. Zijn onvoorwaardelijke vriendschap voor iedereen maakte hem een graag geziene gast. Shep is voor ons bijna 16 jaar lang een vriend geweest die je iedereen zou toewensen.
We shall miss the wagging tail; 
We shall miss the plantive, pleading wail; 
We shall miss the wistful, loving glance; 
We shall miss the circling welcome-dance